Mananca afara, porneste gratarul si bucura-te de fiecare raza de soare. Cand vremea este frumoasa, nu este nimic mai placut de facut! In gradina sau in locuri special amenajate Pe gratar poti prepara mult mai mult decat o frigaruie sau un hamburger. De exemplu, legumele pe gratar sunt delicioase impreuna cu o bucata de carne sau servite simplu! De asemenea, si pestele este delicios pe gratar. Vrei sa fii un maestru al gratarului? Iti oferim bucurosi cateva sfaturi pentru gratarul perfect!
1. Carbunele se incinge mai repede si de asemenea se raceste mai repede. Brichetele de aprins focul se incing mai greu, insa retin caldura pentru un timp mai indelungat.
2. Intoarce carnea pe gratar fara sa o intepi cu furculita. Intepand carnea, aceasta isi pierde suculenta si se usuca.
3. Taie in bucati egale carnea si legumele pe care urmeaza sa le pui pe frigaruie. Astfel, te asiguri ca toate se vor gati in acelasi timp.
4. Legumele potrivite pentru gratar includ ardeii, dovleceii, vinetele. O alegere delicioasa sunt si stiuletii de porumb care pot inlocui cu succes painea.
5. Foloseste o jumatate de lamaie pentru a curata grilajul gratarului; freaca grilajul cu lamaia. Astfel te asiguri ca gustul mancarurilor gatite anterior este neutralizat. De exemplu, bucata ta de carne nu va avea gust de peste.
6. Nu lasa carnea cruda afara pentru un timp indelungat, scoate-o doar atunci cand gratarul este suficient de incins. Ai grija sa pastrezi carnea cruda intr-un loc racoros in timp ce gatesti. Carnea se face mai bine pe gratar atunci cand este la temperatura camerei.
7. Nu intoarce carnea prea des, las-o sa se rumeneasca bine.
8. Sterge usor carnea marinata inainte de a o pune pe gratar. Carnea prea umeda poate declansa flacarile gratarului.
9. Nu pune sare pe carne inainte de a o pune pe gratar. Sarea scoate umezeala din carne, astfel incat aceasta este mai putin probabil sa se rumeneasca.
10. Un gratar usor de curatat? Pune gratarul in iarba dupa folosire. In dimineata urmatoare, grasimea se va inmuia de la roua.
Distractie placuta la gratar!